Matematik

Hvordan fjerner man et tal fra tælleren

13. februar 2013 af Missperfec (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Folkens.

 

Jeg skal isolerer f i denne sætning. Hvordan er det lige man gør? Er dette rigtig gjort?

 

c= f-32 (brøkstreg) 1,8 = c + 32* 1,8 = F

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt.

Hvis man har

C = (F-32)/1,8

får man så

F = 32 + C·1,8


Svar #2
13. februar 2013 af Missperfec (Slettet)

Tak, men er det ikke det samme som   = c + 32* 1,8 = F

 


Svar #3
13. februar 2013 af Missperfec (Slettet)

Jeg har ogs et andet spørgsmål.

 

Side B= 5,7

vinkel C= 90 gr

side C= 7,4

vinkel B = 49,7 grader.

Vinkel B er 49,7 grader men hvordan kan man bevise det? Jeg får det nemlig heletiden til 50, 38 grader, ved brug af sinus relationer

= Sin (B) / 5,7 = sin (90)/ 7,4 = sin(B) = sin(90)/ 7,4 * 5,7 = 0,77 , sin -1 (0,77) = 50,38 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er da ikke det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man kalder altid siderne med små bogstaver, og vinklerne med store bogstaver. Man har en retvinklet trekant, med C = 90º , b = 5,7 og c = 7,4 . Så har man

sin(B) = b/c = 5,7/7,4 = 0,77027 , hvoraf

B = sin-1(5,7/7,4) = 50,378º

Opgavens oplysninger er ikke konsistent med B = 49,7º


Svar #6
13. februar 2013 af Missperfec (Slettet)

Ok. Tak for den store hjælp.

I opgaven står der nemlig at jeg skal gøre rede for at vinkel B er lig 49,7 grader, hvordan skal jeg så besvare opgaven? Skal jeg bare skrive den måde som jeg har gjort, og så skrive at det ikke er sandt eller hvordan?


Svar #7
13. februar 2013 af Missperfec (Slettet)

Jeg har også lige et spørgsmål til det første svar du har givet mig( den hvor man skulle isolerer F) Er lige blevet en smule forvirret. Hvordan er det du får F= 32+c*1,8 og ikke F=C+32*1,8? Hvorfor er det at 32 skal stå før c?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2013 af ChemistryIsKey

     C = (F - 32) / 1.8      (Du gange med 1.8 på begge sider for at fjerne nævneren i brøken)

     C · 1.8 = F - 32         (Du lægger 32 til på begge sider)

     F = C · 1.8 + 32

 


Svar #9
13. februar 2013 af Missperfec (Slettet)

Tak, det ser mere forståeligt ud nu:)

Men hvad vil du mene jeg skal svare på spørgsmålet hvor jeg skal gøre rede for at vinkel B er 49,7? SKal jeg skrive at det ikke passer, eller skal jeg antage at der er nogle afrundinger?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. februar 2013 af christinacomaco (Slettet)

#7

 

 C = (F-32)/1,8

For at isolere F, starter du med at gange med 1,8 på begge sider af lighedstegnet, da får du: 1,8 * C = 1,8 * (F-32)/1,8 dvs at 1, 8 forsvinder på højre side af lighedstegnet: 1,8*C=F-32, så lægger du 32 til på begge sider af lighedstegnet, (1,8*C+32=F-32+32), hvilket bliver 1,8*C+32=F

Da man altid udregner * før +, er der ret stor forskel på at skrive c + 32* 1,8 = F eller  1,8*C+32=F

C+32*1,8= C+57,6

1,8*C+32=1,8C+32

to meget forskellige resultater. Prøve at sætte et tilfældigt tal ind som C, f.eks. 10, så kan du se at det ene resultat er 67,6 det andet er 50


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. februar 2013 af christinacomaco (Slettet)

#9 Lav udregningen, og skriv at ergo er B ikke  49,7 grader

 


Svar #12
13. februar 2013 af Missperfec (Slettet)

Mange tak. Det hele giver nu mere mening:) Tusind tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Har du formuleret hele opgaven med trekanten i #3 ?


Skriv et svar til: Hvordan fjerner man et tal fra tælleren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.