Fysik
Diff. regning, approksimation Pendul
Vis at x(t)=A+sin(w*t*phi) er en løsning til differentialligningen x''+(g/L)*x hvor w= kvadratrod af (g/L)
w=omega
L=Pendulsnorenslængde
g=tyngdeaccelerationen
Har prøvet lidt af hvert og nu er jeg bare forvirret.
Svar #1
13. februar 2013 af peter lind
Det er ikke en differentialligning, du har skrevet op. Dertol mangler der et lighedstegn + en højre side.
Find x''(t) og sæt denne sammen med x(t) ind i ligningen
Svar #2
14. februar 2013 af mathon
hvis du nu tager udgangspunkt
i den rigtige ligning
x(t) = A•sin(ωt+φ)
får du
x ' = ω•A•cos(ωt+φ)
x '' = -ω2•(A•sin(ωt+φ)) = -ω2•x = -(g/L)•x
hvoraf
x '' + (g/L)•x = 0
Svar #3
14. februar 2013 af henr8760 (Slettet)
Undskyld havde selv misforstået opgaven, derfor søgte jeg hjælp herinde. Og mathon har remt plet. Tak for hjælpen.
Men Mathon hvis du kunne uddybe en lille smule, ville det være super :)
Skriv et svar til: Diff. regning, approksimation Pendul
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
