Matematik

Udregning af udtryk

14. februar 2013 af funki007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er igang med at udregne følgende udtryk, og er gået i stå. Håber på lidt hjælp. Jeg kan selvfølgelig godt solve, men vil helst regne det ud i hånden.

(x)/(0,002-x)=1,7378

(x)/(0,002-1x)=1,7378

Multiplicerer begge sider med 0,002-1x

x=1,7378*(0,002-1x)

Hvad gør man nu?

Mange tak på forhånd. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Gang ind i parentesen:

x=1,7378*(0,002-1x) = 1,7378*0,002 - 1,7378x = 0,0034756 - 1,7378x

Dvs. du nu har udtrykket

x = 0,0034756 - 1,7378x

Fortsæt derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2013 af ChemistryIsKey

     x / (0.002 - x) = 1.7378

     x = 1.7378 · (0.002 - x)

     x = 0.0034756 - 1.7378x

     2.7378x = 0.0034756

     x = 0.0034756 / 2.7378 ≈ 0.0012695

 


Skriv et svar til: Udregning af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.