Matematik

Polynomium :)

15. februar 2013 af MBaza (Slettet) - Niveau: C-niveau

Forklar kort hvad et polynomium er. Herunder skal du forklare hvad andengradspolynomium, andengradsligning og parabel betyder og hvilken sammenhæng der er mellem dem.

 

Nogen som kan hjælpe mig med sammenhængene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2013 af mathon

 

           et polynomium
         
                                    p(x) = cn•xn + cn-1•xn-1 + cn-2•xn-2 + ........................... + c2•x2 + c1•x + co

hvor n ∈No


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2013 af mathon

           et 2.grads polynomium
 
           n = 2

                                    p(x) = c2•x2 + c1•x + co

som oftest kendes på formen

                                    f(x) = a•x2 + b•x + c        hvis graf er en parabel
 


        


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2013 af mathon

en andengradsligning

                                    a•x2 + b•x + c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2013 af mathon

sammenhængen er

        2.grads polynomiets nulpunkter er førstekoordinaterne til parablens skæringspunkter  med x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2013 af mathon

oversigt:


Svar #6
15. februar 2013 af MBaza (Slettet)

Mange tak!! :-)


Skriv et svar til: Polynomium :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.