Fysik

effekt og arbejde

15. februar 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der kan hjælpe mig med at finde formlerne til følgende opgaver:

For at overvinde gnidningskrafterne må en cyklist påvirke sin cykel med en konstant kraft på 60N. Cyklen kører 30 km/h.

a)Hvor stort et arbejde udfører cyklisten over en strækning på 150 m?

b) Hvor stor en effekt leverer cyklisten?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. februar 2013 af NejTilSvampe

a) A = F*s 

A = 60N * 150m = ??

b) P = A/t

t = s / v => P = A*v / s

P = 60N * 30(km/h) / 150m = ??


Svar #2
15. februar 2013 af snilo (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2013 af NejTilSvampe

oh, du skal nok lige have omregnet hastigheden til m/s frem for km/h. Min fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2013 af mathon

eller

      P = | Fgnidv | = | Fgnid • v • cos(180º) | = | Fgnid • v • (-1) | = Fgnid • v = (60 N) • ((30/3,6) m/s) =

                                                                                                           500 Nm/s = 500 J/s = 500 W

                                                                                                                                   

da
        Fgnid og v er modsat rettede

                    


Skriv et svar til: effekt og arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.