Matematik

Aflæsning af fordoblingskonstant

15. februar 2013 af uzzy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

Jeg sidder her og har lidt problemer med følgende opgave:

 

Grafen viser en eksponentieludvikling (grafen er vedhæftet)

a) Bestem ved aflæsning fordoblingskonstanten.

Er der nogen der ved hvordan man gør dette? :) 

 

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2013 af mette48 (Slettet)

Find definitionen af fordoblingskonstanten i din bog, der er sikkert vist en fraf, hvor det er tegnet ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2013 af mathon

 

                           f(x + X2) = 2•f(x)

                           f(2 + 6) = 2•f(2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2013 af JonasMcc (Slettet)

Definitionen på fordoblingkonstanden lyder

T2 =  f(x + T2) = 2 f(x) 

Du kan dermed aflæse fordoblingskonstanten ved at gå ind på grafen og vælge en f(x) værdi fx. 2. Du fordobler så funktionsværdien 2 og får 4. Du kan så aflæse to x-værdier for henholdsvis 2 og 4. Fordoblingstiden vil så være den den største x-værdi minus den mindste. 


Svar #4
15. februar 2013 af uzzy (Slettet)

Okay nu forstår jeg det! Tusind tak for jeres hurtige svar:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Skriv det kun som

f(x + T2) = 2 f(x)

Det er forkert at skrive, at T2 er lig med det.


Skriv et svar til: Aflæsning af fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.