Matematik

Hjælp

15. februar 2013 af 123454 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse følgende opgave:

SARS- epidemiens udvikling i Singapore i 2003 kan beskrives ved differentialligningen
dN/dt=0,000526*N*(209-N)

Hvor N er antal smittede til tidspunktet t (målt i døgn). Det oplyses, at der efter 30 døgn var 103 smittede.
a) Bestem væksthastigheden til det tidspunkt, hvor antal smittede var 100.
b)b) Bestem N(t), og gør rede for, hvad tallet 209 i modellen fortæller om epidimiens udvikling.

Jeg har besvaret opgave a, men jeg har svært ved at løse opgave b, da jeg er tvivl om hvad jeg skal skrive ind på mapple, nogen som kan hjælpe ????

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den færdige løsningsformel for den logistiske differentialligning. Den ukendte konstant bestemmes ud fra N(30) = 103 .


Svar #2
15. februar 2013 af 123454 (Slettet)

hvorfor N(3) ?


Svar #3
15. februar 2013 af 123454 (Slettet)

Mener du ik N(30)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det var en tastefejl, der nu er rettet.


Svar #5
15. februar 2013 af 123454 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Svar #6
15. februar 2013 af 123454 (Slettet)

dvs. jeg skal indsætte :

dsolve({N(30) = 103, diff(N(t), t) = 0.526e-2*N(t)}, N(t))

??


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2019 af Adam30 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2020 af Alisa0710

hvordan kan den løses i Ti-Nspire?


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.