Matematik

Invers Laplace transformering..

16. februar 2013 af Lars195 (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at ved foretage den inverse laplace transformering til denne opgave..

http://imgur.com/xPLSjEp


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2013 af peter lind

nævneren kan omskrives til formen (s+a)2 +b2 Hvis du sammenligner med de transformerede for sinus og cosinus funktionerne, som jeg formoder du har, skulle resten være rimelig nemt


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Der er en lille fejl i udtrykket for Y(s): Y(s) = (s-1)/(s2 + 2s + 2) = (s-1)/[(s+1)2 + 1]

 


Svar #3
16. februar 2013 af Lars195 (Slettet)

Ja.. Jeg så også fejlen lige efter jeg lagde linket ud.. 

Mener du at det er e^(-t) cos(t)??


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Hvis det havde været: 

a. (s+1)/[(s+1)2 + 1]  eller

b. (s-1)/[(s-1)2 + 1]

- så havde det passet fint med formen: (s+a)/[(s+a)2 + b2], som er tabelleret, men jeg synes fortegnet driller.

Måske har #1 et svar på det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2013 af peter lind

Det kan skrives som (s+1)/[(s+1)2+1] - 2/[(s+1)2+1] Den inverse til begge led kan slås op i tabeller.


Svar #6
16. februar 2013 af Lars195 (Slettet)

Det samme siger wolframalfa.. men kan ikke helt se hvor det kommer fra.. hvordan kan man udfører partielbrøksopløsning, hvor nævneren ikke er delt op i 2 produkt led?...


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er tale om at skrive s-1 som (s+1) - 2 i tælleren og beholde nævneren uændret.


Svar #8
16. februar 2013 af Lars195 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt... 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skriver

(s-1) / [(s+1)2+1] = ((s+1) - 2) / [(s+1)2+1] = (s+1) / [(s+1)2+1] - 2 / [(s+1)2+1]

Den eneste omskrivning, der sker, er i tælleren.


Svar #10
16. februar 2013 af Lars195 (Slettet)

Ahh.. fordi at (s+1)-2 = s-1... Smart..


Svar #11
16. februar 2013 af Lars195 (Slettet)

Perfekt.. så passer det også med

e^(-t)(cos(t)-2sin(t))


Skriv et svar til: Invers Laplace transformering..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.