Matematik

Løs ligningen f'(x)=0

17. februar 2013 af karoline48 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg skal løse ligningen f'(x)=0 ud fra funktionen f'(-2) som jeg fik til at være -2,4

Grafens punkt er (-2,3)

Mit problem er det at jeg ikke kan huske hvordan man løser en sådan ligning. 

Håber meget nogen kan hjælpe!

Jeg har vedhæftet opgaven så det bedre kan forstås

Vedhæftet fil: hh.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2013 af SuneChr

f '(- 2) = 2,5   (En hen og to en halv op)

f '(- 1) = f '(3) = 0        (To lokale ekstrema)


Svar #2
17. februar 2013 af karoline48 (Slettet)

Ej fedt nok. Tak for det hurtige svar! 

Jeg er stadig lidt usikker på hvordan du fik første del til 2,5. Skal man bare aflæse? 

Jeg gjorde nemlig sådan her: 

Jeg beregner tangentens hældningskoefficient ved at bruge følgende ligning:

                  (x[1], y[1]) og (x[2], y[2])

                            y[2] - y[1]
                        a = -----------
                            x[2] - x[1]
Jeg aflæser to punkter på grafen:

                       (3, -1) og (-2, 3)

                              +(3, 1)
                         a = ---------
                             +(-2, -3)
                          -4     -4      
                      a = -- and -- = 0, 8
                          5      5       

                         D(f)(-2) = a x

                    f'(-2)=-0.8*3=-2,4


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2013 af SuneChr

Nej, man skal aflæse to punkter på tangenten, ikke på grafen.

Da bruger man rigtig nok    


Skriv et svar til: Løs ligningen f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.