Matematik

Forkortelse af udtryk

17. februar 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udtrykkene ser således ud:

 

1/4 + 2/3 - 1/12

6a - 3b - (5a - 3b)

4m - ((2m + n) - (4m - 7n) + (2m - 8n))

(2a - 5b) (a + b) - (a-b) (2a + 5b)

 

Nogen som har en umiddelbar idé til hvordan de løses?


Svar #1
17. februar 2013 af nelarsen (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe med at løse dem? Jeg er villig til at betale via netbank, akut tilfælde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2013 af 123434 (Slettet)

1/4+2/3-1/12

1/4+2/3=3/12+8/12=11/12

11/12-1/12=10/12=5/6

6a-3b-(5a-3b)

6a-3a-5a+3b=-3a+3b

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2013 af mette48 (Slettet)

#2 har lavet en fejl i den ene opgave

1/4 + 2/3 - 1/12

fællesnævner 12 da 3, 4 og 12 alle går op i 12

forlæng brøkerne til 12-dele ved at gange med samme tal i tæller og nævner

saml 12-delene sammen

6a - 3b - (5a - 3b)

hæv minusparentesen ved at ændre fortegnene på leddene inde i parentesen og fjerne denne

tæl sammen

4m -[(2m + n) - (4m - 7n) + (2m - 8n)]   [den yderste parentes er gjort kantet] for at skelne den fra de inderste parenteser (som stadig er runde)

hæv først de inderste parenteser (her de runde parenteser)

træk sammen inde i den firkantede parentes

hæv derefter den yderste parentes [her den kantede parentes]

træk sammen

(2a - 5b) (a + b) - (a-b) (2a + 5b)

udtrykket deles i 2 stykker af minusset. De to dele ganges ud hver for sig og resultaterne kan gemmes i hver sin parentes med minusset imellem

Hæv parenteserne/parentesen

træk sammen

fang hvert led i første parentes med hvert led i anden parentes


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2013 af 123434 (Slettet)

2#

6a - 3b - (5a - 3b)

6a-3b-5a+3b=a

 


Skriv et svar til: Forkortelse af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.