Matematik

gammelt spørgsmål hjælp!!!

17. februar 2013 af thelight

hej jeg har fuldstændig samme spørgsmål som her

 

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=827065

 

men jeg forstår ikke de tigligere svar så om nogen gider hjælp

 


Svar #1
17. februar 2013 af thelight

ok jeg har fået den til dy/dx=-3x^2/3y^2

 

er det rigtigt forstået af mig?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om, at funktionen y(x) er givet implicit ved ligningen

y3 + x3 = 1

Den skal så læses

(y(x))3 + x3 = 1 ,

og man differentierer så på normal vis

3·(y(x))2·y'(x) + 3x2 = 0

hvorefter man isolerer y'(x):

y'(x) = -x2 / y2


Svar #3
17. februar 2013 af thelight

ok hvad hvis der er en linje t der tangerer grafen i et bestemt punkt p.

Hvordan kan jeg bestem en ligning for den linje?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benytter tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #5
17. februar 2013 af thelight

Kan du eventuelt uddyb hva hvert led står for?


Svar #6
17. februar 2013 af thelight

og hvad gør jeg når nu min står på implicit form ?? både y og x står jo på begge sider af lighedstegn


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis man kender et bestemt punkt (x0 , y0) og man skal bestemme tangenten til den implicit bestemte funktion i dette punkt, har man jo, at

dy/dx = -x02 / y02

så man kan beregne tangenthældningen i dette punkt og så indsætte i tangentligningen, med f(x0) = y0 .


Svar #8
17. februar 2013 af thelight

hej igen jeg har prøvet det nu og vil høre om du ik ka tjek din indbakke


Skriv et svar til: gammelt spørgsmål hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.