Matematik

To ubekendte

18. februar 2013 af langballe2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe mig med den her opgave???

 

To grupper venner går på McDonald’s. Den ene gruppes regning ser sådan ud:

3 burgere og 4 colaer: 165,00kr.

og den andens:

1 burger og 3 colaer: 105,00kr.

Desværre mister de regningerne, og kan kun huske de ovenstående oplysninger. 
Hvor meget koster 1 burger og hvor meget koster en cola?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2013 af mette48 (Slettet)

3b+4c=165

1b+3c=105

1b=105-3c indsættes i 3b+4c=165 og c kan isoleres


Svar #2
18. februar 2013 af langballe2 (Slettet)

Hvordan vil du gør det? Forstår det ikke helt :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2013 af mathon

 

                     burgerpris       colapris      regningsbeløb1             regningsbeløb2

                           x                     y           3x + 4y = 165                 x + 3y = 105


        I:    3x + 4y = 165
        II:    x + 3y = 105                                 II multipliceres med -3 og kaldes III


        I:    3x + 4y = 165
        III:  -3x - 9y = -315                               I og III adderes

              -5y = -150

                y = 30                                          som indsat i  II:    x + 3y = 105
giver
               x + 3·30 = 105

               x = 105 - 90 = 15

 

 

 

                     burgerpris       colapris      regningsbeløb1             regningsbeløb2

                          15                  30         3·15 + 4·30 = 165         15 + 3·30 = 105


Svar #4
18. februar 2013 af langballe2 (Slettet)

Hvorfor ganger du med -3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2013 af mathon


                      ...for at få modsatte x-koefficienter


Svar #6
18. februar 2013 af langballe2 (Slettet)

Mente hvor får du det der -3 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2013 af mathon

 

                        ...3's modsatte tal er -3

                           I : 3x + ...............     altså skal jeg bruge -3 i II


Svar #8
18. februar 2013 af langballe2 (Slettet)

Ja, men i ligningen x + 3y = 105 står der jo ikke 3x, så hvor får du så -3 fra? er det fra den anden ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2013 af mathon

 

 

                        -3 • (x + 3y)  = -3 •105


Svar #10
18. februar 2013 af langballe2 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: To ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.