Matematik

løs ligningen, find fejlen

18. februar 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

(x-4)(3x^3+5x+4)=0  hedder ligningen. Den skal give 4, men et eller andet sted laver jeg fejl

3x^3+5x^2+4x-12x^2-20x-16=0

3x^3-7x^2-16x-16=0

27x+49x-16x-16=0

60x-16=0

x=60/16

 

Jeg kan ikke finde fejlen, men det bude jo give 64/16, hvis resultatet skal give 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2013 af mathon

 

             brug nul-reglen
                                              x = 4

  eller
               solve(3x^3+5x+4=0,x) = 0,64156


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2013 af peter lind

tredje sidste linje. I 3x3 flytter du bare potensen over på de 3. Det kan du naturligvis ikke. Tilsvarende for leddet med x2. Er der iøvrigt ikke en fejlskrivning ? du har i starten i parentesen 3x3 men bruger i det følgende 3x2


Svar #3
18. februar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

jeg kan godt løse den på lommeregneren, men jeg kan ikke se hvordan nulregelen anvendes her..


Svar #4
18. februar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

#2 jo det var en fejl.

Så jeg skal altså ikke regne de 3x^3 ud? eller kan der overhovedet ikke komme til at stå 3x^3?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2013 af peter lind

Det kan som nævnt i #1 ikke betale sig at gange parentesen ud. Brug hellere 0 reglen


Skriv et svar til: løs ligningen, find fejlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.