Matematik

Ligger de 3 punkter på samme linje?

18. februar 2013 af mmesh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har regnet det, men jeg ved ikke om det er rigtigt.

Er dette den rigtige metode og formel til at finde svaret?

 

----------
A = (-5,-13)
B = (3,3)
C = (16,29)

aAB = (-5+3)/(-13+3) = -2/-10 ) = 0,2

aAC = (-5+16)/(-13+29) = 11/16 = 0,6875

0,2 ~ 0,6875

Linjerne er ikke på samme linje.
----------


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2013 af SuneChr

Alle tre udsagn, med samme a og b , skal gælde, for at A, B og C ligger på linje:

- 13  =  - 5a + b     og

  3    =   3a + b       og

 29   =  16a + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2013 af NejTilSvampe

Du har den rigtige ide #0 . Men du indsætter ikke korrekt.

Hvis de tre punkter ligger på samme linje, så skal hældningen mellem A og B være ens med hældningen af A og C.

a_AB = (-13 - 3) / (-5-3) = 16/8 = 2

a_AC = (-13 - 29) / (-5 - 16) = 42 / 21 = 2

Hældningerne er altså ens. Da vi ved at begge linjer går gennem A, er de to linjer ens.

Punkterne ligger alle på samme linje.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2013 af mette48 (Slettet)

hældning for linie gennem   A = (-5,-13)  og  B = (3,3) er

aAB = (-13-3)/(-5-3) = (-16)/(-8) = 2

hældning for linie gennem   A = (-5,-13)  og  C = (16,29)

aAC = (-13-29)/(-5-16) =(-42)/(-21) = 2

Da hældningerne for linierne AB og AC er lige store og A ligger på begge linier, ligger de 3 punkter på samme linie


Skriv et svar til: Ligger de 3 punkter på samme linje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.