Matematik

hjælp til optimering

18. februar 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lidt forståelsesproblemer angående denne optimeringsopgave.

 

 

 

 

Vedhæftet fil: afl. 7.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2013 af mathon

tegn først en skitse
med stiplede kvadratiske hjørner med siden x                         0<x<15


Svar #2
18. februar 2013 af willerboy (Slettet)

opg a havde jeg godt regnet ud :) det er mere et probelm med b, c, d og e.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2013 af mathon

 

b)
            L = (50 - 2x)                          b = (30 - 2x)                           0<x<15

 

c)

           for 0<x<15
               V(x) = h • L • b  =  x • (50 - 2x) • (30 - 2x)  = 4x • (25 - x) • (15 - x)  = 4x3 - 160x2 + 1500x


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2013 af mathon

d)

               ekstremum kræver

                                                        V '(x) = 0

                                                     12x2 - 320x  + 1500 = 0

                                                     3x2 - 80x  + 375 = 0     0<x<15

                                                                      8 - 5√(19)
                                                               x0 = ------------ = 6,0685
                                                                            3

     dvs
                V(x) har maksimum for


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2013 af mathon

     dvs
                V(x) har maksimum for x = xo    
                da
                         V(x) er voksende for 0<x<xo

                         V(x) er aftagende for xo<x<15


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2013 af mathon

e)

                                     Vmax  =  V(xo)  =  4104,41 cm3


Svar #7
21. februar 2013 af willerboy (Slettet)

har kigget lang tid på det og kan ikke finde ud af hvordan du kommer frem til det der slut resultat


Svar #8
21. februar 2013 af willerboy (Slettet)

Har lidt problemer med at forstå hvordan du er kommet frem til resultaterne i d og e


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man finder ekstremum for funktionen V(x) = 4x3 - 160x2 + 1500x ved at løse ligningen V'(x0) = 0 , netop som det er gjort i #4. Når man har bestemt det x0, der gør rumfanget størst muligt, vil V(x0) da være det maksimale rumfang.


Skriv et svar til: hjælp til optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.