Matematik

Hvordan skal jeg tænke? hm hm

19. februar 2013 af Yow! (Slettet)

hey kloge hoveder....

jeg sidder med en total avanceret opgave :))))

hvordan/hvad skal jeg tænke, når jeg får sådan en opgave:

 150
 ----- 
         eller          150 divideret med 0,3
 0,3

     - her tænker jeg på nogle sjove regneregler?

på forhånd takker....
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2013 af NejTilSvampe

0,3 = 3/10

Du bruger så reglen:

a/(b/c) = (a*c) / b         Bemærk, parentesen er ikke overflødig. (a/b)/c ≠ a/(b/c)

Så :

150 / (3/10) = (10*150) / 3 = 10*(150/3) = 10*50 = 500

 


Svar #2
19. februar 2013 af Yow! (Slettet)

Tak FredeP!!!

hvad med den her:

0,8 · 750 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2013 af NejTilSvampe

0,8 * 750 = 8 * 75


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2013 af HaikuTheTiger (Slettet)

På samme måde - hvad er 0.8 lig med ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2013 af 123434 (Slettet)

150/0,3=500

1500/3=500


Skriv et svar til: Hvordan skal jeg tænke? hm hm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.