Kemi

Maltase - øl - pasteuriseret

19. februar 2013 af MrEr - Niveau: B-niveau

Ved en ølproduktion pasteuriseres øllet ofte, før det sælges. Det betyder at man kortvarigt opvarmer øllet til over 60 grader. Aktivteten af maltase kan anvendes til at vise om en Øl er pasteuriseret.

Giv en mulig forklaring på hvordan aktiviteten af maltase kan anvendes til at vise om en øl er pastueriseret?

 

Nogen der kan hjælpe med det ovenstående spørgsmål?
Også tjekke om den nedenstående påstand er rigtig:

I forbindelse med gæring, har jeg sagt at kocentrationen af Ethanol betyder dette for processen:
Koncentrationen af ethanol: Desto mere ethanol, altså nærring gærcellerne har, desto hurtigere vil de optage dette. Desto hurtigere cellerne får optaget ethanolen, desto hurtigere vil de kunne optage de energigivende molekyler fra stoffet og gærcellerne kan derfor vokser endnu hurtigere, hvis koncentrationen af ethanol er høj.


Brugbart svar (6)

Svar #1
20. februar 2013 af KimT.T.

Temperaturoptimummet for enzymet, maltase, ligger på 35-40 ºC (dvs. på omkring menneskets kropstemperatur); yderligere opvarmning vil forårsage en drastisk reduktion af enzymaktiviteten, da opvarmningen simpelthen forårsager en denatuering af proteinerne - herunder maltasen.
En meget lav eller ikke-tilstedeværendemaltaseaktivitet må altså indikere, at der har forekommet en opvarmning på over 60 ºC og dermed, at øllet er blevet pasteuriseret.

Mht. dit andet spørgsmål: Læs op på gæringsprocessen! Ethanol er ikke et næringsstof for gærcellerne, men er omvendt en metabolit - et produkt af den anaerobe biosyntese, som rent faktisk (ved en stor nok koncentration) er toksisk for gærcellerne i fermentatet.   


Svar #2
20. februar 2013 af MrEr

Tusind, tusind tak. Du har virkelig lige reddet en stor del af min bioteknologi aflevering :-) !


Skriv et svar til: Maltase - øl - pasteuriseret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.