Matematik

Omdrejningslegeme

02. oktober 2005 af KR. (Slettet)
Har er opgave der volder mig lidt problemer:

M={(x,y)| 0
f(x) = x²
Jeg skal bestemme rumfanget når M drejes 360 grader om x-aksen, men kan ikke forestille mig hvordan den kommer til at se ud!
Ka i hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

Det ligner en Halv amerikansk fodbold.

benyt:
V=pi*(det bestemte integral fra 0 til 2 af (x^2)^2)dx

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

#1

du skal huske at funktionsværdien ikke må bliver højere end 4

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

Nej bare glem #2, det at y skal være mindre end 4 ligger jo i at x skal være mindre end 2

SÅ BARE GLEM #2

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #4
02. oktober 2005 af KR. (Slettet)

er d så pi*((1/3)*2³)²?? ifl. facitlisten skal det give (128/5)pi, men d ka j ik få d til...

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

pi*(int fra 0 til 2 af x^4)
= pi(1/5)*2^5-pi(1/5)*0^5 = 32/5pi


Svar #6
02. oktober 2005 af KR. (Slettet)

Hvor kommer (1/5) fra?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

integration af x^a = (1/(a+1))*x^(a+1)

i dit tilfælde er a = 4.

Men jeg forstår ikke hvorfor det ikke giver det samme som der står i facit, det kan være jeg har lavet en fejl?

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #8
02. oktober 2005 af KR. (Slettet)

Stamfunktionen til X² er det ik (1/3)x³?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

jo, men du skal finde stamfunktionen til (x^2)^2 = x^4

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Skriv et svar til: Omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.