Matematik

Eksponentiel Regression

20. februar 2013 af angeliske (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg bliver bedt om at benytte følgende tabel til, at bestemme a og b i en eksponentiel funktion:

X = 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

Y = 885,662,496,364,298,248,207,171,140,110

Jeg har lavet eksponentiel regression i maple og fået:

991.537080255258*e -223290056109091*x

B må altså være: 991.537080255258

 

Men hvordan aflæser jeg a??

+ Hvor mange procent aftager y med per x? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2013 af mathon

                   y = 991,53708 e-0,22329x

                   y = 991,537080,799883x

                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2013 af mathon

 

                               y2/y1 = 0,799883Δx

                               (y2-y1)/y1 = y2/y1 - 1 = 0,799883Δx - 1

som for Δx = 1
giver
                               (y2-y1)/y1 = 0,799883Δx - 1 = -0,2001 = -20,01%

                               y aftager med -20,01% per x


Svar #3
20. februar 2013 af angeliske (Slettet)

Hvordan får du a til 0,799883x ??

 

#1


Svar #4
20. februar 2013 af angeliske (Slettet)

Og hvad er y1 og y2..? Jeg forstår ikke dine udregninger.... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2013 af Euroman28

Typisk set hvis du er har eksponentialfunktion på formen

, så er

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #6
20. februar 2013 af angeliske (Slettet)

Jeg forstår det ikke.... 

Typisk set har jeg en eksponentiel funktion på formen y=b*a^x

..

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2013 af Euroman28

For at gøre en lang historie kort, så er det blot en anden måde at skrive eksponentialfunktionen (du kender) på, idet

hvor k = ln(a)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Eksponentiel Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.