Matematik

Skæringspunkt

20. februar 2013 af UK343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal bestemme koordinaterne til det andet skæringspunkt B.

Jeg ved, at skæringspunktet A mellem banekurven r(t) og linjen l har koordinaterne A = (2,6;3,4).

Jeg kender også r(t) = x(t) = 0.05*t^2+t-1

                                         y(t) = 0.15*t^2+1,01*t+1

og linjen l = -3x+2y+1=0

Men jeg er i tvilv om, hvordan jeg skal regne skæringspunktet B. 

Håber der er nogen, som kan hjælpe

På forhånd tak

Frederikke


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af mette48 (Slettet)

indsæt x(t) i stedet for x og y(t) i stedet for y i -3x+2y+1=0

så får du en ligning hvor du kan finde t

indsæt t i x(t) og i y(t) så har du skæringspunkterne


Svar #2
20. februar 2013 af UK343 (Slettet)

Også får jeg B og A ikke?


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.