Matematik

monotoniintervaller

20. februar 2013 af saja1994 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle sammen. 

 

jeg sidder med en aflevering der lyder således:

Bestem monotoniintervallerne for hver af følgende funktioner:
F1(x) = x^3 + 2x^2 – 4x – 3
F2(x) = -4x^3-3x^2-3x+1
F3(x) = x^3+2x-1
F4(x) = 1/2 x^4-  4/3 x^3-x^2-4x

 

jeg ved at jeg skal finde f'(x) men hvordan gør jeg det, og hvordan kommer jeg videre? 

 

håber i kan hjælpe mig og tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2013 af mathon

 

         repeter differentiation af et polynomium


Svar #2
20. februar 2013 af saja1994 (Slettet)

det har jeg gjort og har fundet f'(x), og skal nu til at finde

f'(x) = 0. 

 

og ved f1 har jeg f'1(x) = 0 <=> 3x^2 + 4x -4 er det rigtigt? og hvad skal jeg gøre derefter? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2013 af mathon

 

                   f1 '(x) = 0 <=> 3x2 + 4x -4 = 0

                         x = -2   v   x = (2/3)           f1 '(x) <0 mellem rødderne


Skriv et svar til: monotoniintervaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.