Matematik

Boksplot

20. februar 2013 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sortereret efter  størrelse er ordlængderne af de første 25 ord i en Harry Potter-bog: 

2,2,2,2,2,3,3,3,3,3,4,4,4,4,4,5,5,6,6,6,7,7,7,7,14

og bestem median og middeltal for ordlængderne af disse 25 ord

 

Jeg aner ikke hvordan jeg finder median eller middeltal men jeg har sagt:


summet som jeg har lagt sammen er = 115

115/25 = 4,6 og det her er middeltal? korrekt??

 

hvis ikke gerne vis hvordan og hvordan man regner medianen ud. Tak og knus :)

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt for middelværdien. Medianen er det tal, der stå i midten af observationerne (når de som her er sorteret i voksende rækkefølge).


Svar #2
20. februar 2013 af momix (Slettet)

25/2 = 12.5

2,2,2,2,2,3,3,3,3,3,4,4,4...

så medianen er: 4??, men hvad er den korrekt måde at regne det ud på?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Da der er 25 tal i observationsrækken, er det midterste tal det tal, der er nr 13 både fra højre og fra venstre, og det er 4. Man tæller sig frem til den observation, der er nr. 13 i rækken.


Svar #4
20. februar 2013 af momix (Slettet)

Tak Andersen11 du red min dag! knus :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg red din dag? Lad mig lige komme ned fra den hest.


Svar #6
20. februar 2013 af momix (Slettet)

Hehe...det er tegn på, at jeg mangler noget søvn :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så må du have en rigtig god nat, når den tid kommer.


Skriv et svar til: Boksplot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.