Matematik

Halveringstid

20. februar 2013 af lemonkeeper (Slettet)

Halveringstid? 

et bestemt tungmetal udskilles fra menneskets krop på en sådan måde, at hver gang der er gået 8 år,

er mængden af tungmetaller halveret. et mennesker starter med at have 11mg 

opstil en eksponentiel model

 

8år= log(1/2): log(a)

hvad er a?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2013 af ChemistryIsKey

Du finder a ved

     T1/2 = log(0.5) / log(a)

     a = 10log(0.5) / T1/2 = 10log(0.5) / 8 = 0.917

Forskriften må derfor være

     f(x) = b · ax = 11 · 0.917x

:)


Svar #2
20. februar 2013 af lemonkeeper (Slettet)

Taakk!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan direkte skrive forskriften

f(x) = 11 · (1/2)x/8 = 11 · (0,51/8)x


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.