Matematik

Differentielregning

21. februar 2013 af nice12 (Slettet)

Hej 

Hvordan løser jeg disse to opgaver? 

opgave 1
En kasse uden låg skal være 1,41 gange så lang, som den er bred. Rumfanget skal være 2,0 m3.
a) Angiv et udtryk for kassens overfladareal bliver mindst som funktion af dens bredde x.
b) Bestem x, så kassens overfladareal bliver mindst muligt.

opgave 5

Der er givet en parabel ved forskriften:f(x)=-2x^2+ax-2

-Bestem vha. f'(x) konstanten a, så toppunktet ligger på y-aksen
-Bestem a, så toppunktet ligger på x-aksen

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af mathon

 

                   Rumfang = V = h•b•1,41b = 2

                                               h·b = 2 / 1,41b

                   Overfladen = Ov = 2•h·b + 2•(h·1,41b) + b•1,41b = (h·b)•4,82+ 1,41b2

                                           Ov(b) = 4,82•(2/(1,41•b)) +1,41b2

                                           Ov(b) = 1,41b2 + (9,64/1,41)b

eller
hvis du har sat b = x
                                           Ov(x) = 1,41x2 + (9,64/1,41)x

      ekstremum kræver
                                           Ov '(x) = 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2013 af papas (Slettet)

5) -b/(2a) =0     her  a/4=0

     -d/(4a)=0   her (a2-16)/8=0


Svar #3
21. februar 2013 af nice12 (Slettet)

Hej Mathon

#1
Mange tak, Men der er lige noget som jeg ikke helt forstår
En kasses overfalde er givet: 2*(l*h+h*b+b*I)
Jeg kan ikke lige se sammenhængen mellem overstående formel og nedenstående
Overfladen = Ov = 2•h·b + 2•(h·1,41b) + b•1,41b = (h·b)•4,82+ 1,41b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2013 af mathon

En kasse uden låg

      har overfladen 2(Lh+hb)  +  b•L


Svar #5
21. februar 2013 af nice12 (Slettet)

#4 -

ah okay 

Tak for hjælpen

 


Skriv et svar til: Differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.