Matematik

Eksponentialfordelt, sandsynlighed

22. februar 2013 af Hej2012 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe?

 

Den tid en bestemt type elektrisk pære kan lyse, inden den går i stykker, er eksponentialfordelt med en middellevetid på 1200 timer.

a) Beregn sandsynligheden for at en pære af ovennævnte slags højst kan lyse i 1000 timer.

Har fået a) til 0,565.

b) Beregn sandsynligheden for at en kunde, der køber 10 pærer af den pågældende type,  oplever, at mindst 9 ud af 10 pærer har en levetid på højst 1000 timer.

c) En elektrisk pære har lyst i 1000 timer. Hvad er sandsynligheden for at den kan lyse i  mindst 500 timer endnu?

 

Men kan ikke finde ud af at løse opgave b


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2013 af peter lind

Det er en binomialfordeling med n = 10, p=0,565


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2013 af SuneChr

b)  benyt


Svar #3
24. februar 2013 af Hej2012 (Slettet)

b(n=10;p=0,565)=0,9967

Skal man så beregne mere i den opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2013 af peter lind

Du skal også løse opgave c. Kan findes som P(X≥1500)/P(X≤1000)


Svar #5
24. februar 2013 af Hej2012 (Slettet)

Tænkte mere på opgave b, da da facit skal give 0,029 i følge bogen


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. februar 2013 af peter lind

Du har sandsynligvis fundet P( X ≤ 9) medens det der spørges om er P(X≥9). Iøvrigt er din formulering i #3 ikke god. Du angiver hvilken binomialfordeling du bruger, men ikke hvilken sandsynlighed, du beregner


Skriv et svar til: Eksponentialfordelt, sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.