Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

1. Find the equilibrium price and quantity on the market (perfect competition

22. februar 2013 af donoe12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

 

Er lige begyndt på videregående og fuldstændig glemt hvordan man regner sådan en opgave ud, 

 

Var det ikke bare noget man kan solve på ti-89 eller udregne det på ti89 eller er der en helt anden fremgangsmåde?

 

On a market the demand curve is like this:
QD = 14.000 – 20P
The supply is:
QS = 40P – 4.000

1. Find the equilibrium price and quantity on the market (perfect competition).

2. The government decides to introduce a maximum price of 200 for the good. What is usually the background for introducing maximum prices?

3. Determine the supplied quantity and the demanded quantity when the maximum price has been introduced.

4. What will be the consequence of the disequilibrium?

5. When a maximum price is introduced usually there will be a black market. What price do you think that the sellers at the black market will be able to get? Explain.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2013 af christinacomaco (Slettet)

1. sæt udbud og efterspørgsel lig hinanden, og isoler P

sæt derefter det fundne p ind i en af funktionerne, hvorved du får Q.

Du kan både gøre det at du solver, eller du kan tegne graferne, og så finde intersection


Svar #2
11. marts 2013 af donoe12 (Slettet)

Hvordan var det man solver er det ikke bare solve(x=14000-20x,x) og solve(x=40x-4000,x) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af christinacomaco (Slettet)

#2 nej, det får du ikke meget ud af.

Du skal jo finde ud af, hvad Q er, når dusætter de to priser lig hinanden

solve(14000-2x=40x-4000,x), så har du hvad P er (eller på lommeregneren: hvad x er)


Skriv et svar til: 1. Find the equilibrium price and quantity on the market (perfect competition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.