Matematik

folkeskolens afgangsprøve (Grønland):problemregning- opg 4.3

22. februar 2013 af nikolajoow (Slettet)

i denne opg skal jeg finde højden af en trekant i en sekskant. 

jeg ved: sidelængderne er alle 20cm i sekskanten, og at radius er 20cm. de siger at jeg skal bruge en formel som er:

h i anden= r i anden- a i anden

h er højden i trekanten

r er radius i cirklen

a er e halv sidelængde i sekskanten

og hvis jeg gør det vil det se sådan ud: (20cm*20cm)-(10cm*10cm)=300cm!!!! og det kan ikke lade sig gøre i en sekskan med en sidelængde på 20!!!!

hjælp mig

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2013 af SuneChr

Det skal jo være  cm2 og kvadratroden bliver da  cm.   Jo, det kan lade sig gøre.

h2 = 202 - 102  cm⇒   h = 10·√3 cm  ≈  17,32  cm


Skriv et svar til: folkeskolens afgangsprøve (Grønland):problemregning- opg 4.3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.