Fysik
Elektricitet
09. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej!
Jeg vil gerne have hjælp med de to opgave. Jeg kunne ikke finde ud af, så vil I/De fortælle mig hvordan løser jeg de to opgaver og hvilken formel skal jeg bruge
I et elektrisk kredsløb måler vi spændingsforskellen UAB over pæren. Voltmetret viser UAB = 4,5 V. Strømmen løber gennem pæren fra A til B, men ledningselektronerne bevæger sig
gennem pæren fra B til A.
a. Beregn det elektriske arbejde, som bliver udført på en lednings
elektron, når den passerer gennem pæren.
Vi forestiller os at der befinder sig en positiv ion ved den positive plade. Ladningen på den positive ion er e. Voltmetret måler spændingsforskellen UAB = 150 V. Vi forestiller os, at ionen bevæger sig uden modstand fra den positive til den negative plade, og at ionen er i hvile ved start fra den positive plade. Ionens masse er mion = 5,0 . 10-27 kg.
a. Beregn ionens tab i potentiel elektrisk energi, når den bevæger
sig fra den positive til den negative plade.
b. Beregn ionens hastighed lige før den rammer den negative plade.
Jeg meget gerne have svaret snart som muligt.
På forhånden tusind tak.
Jeg vil gerne have hjælp med de to opgave. Jeg kunne ikke finde ud af, så vil I/De fortælle mig hvordan løser jeg de to opgaver og hvilken formel skal jeg bruge
I et elektrisk kredsløb måler vi spændingsforskellen UAB over pæren. Voltmetret viser UAB = 4,5 V. Strømmen løber gennem pæren fra A til B, men ledningselektronerne bevæger sig
gennem pæren fra B til A.
a. Beregn det elektriske arbejde, som bliver udført på en lednings
elektron, når den passerer gennem pæren.
Vi forestiller os at der befinder sig en positiv ion ved den positive plade. Ladningen på den positive ion er e. Voltmetret måler spændingsforskellen UAB = 150 V. Vi forestiller os, at ionen bevæger sig uden modstand fra den positive til den negative plade, og at ionen er i hvile ved start fra den positive plade. Ionens masse er mion = 5,0 . 10-27 kg.
a. Beregn ionens tab i potentiel elektrisk energi, når den bevæger
sig fra den positive til den negative plade.
b. Beregn ionens hastighed lige før den rammer den negative plade.
Jeg meget gerne have svaret snart som muligt.
På forhånden tusind tak.
Svar #1
09. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Er der ingen der vil gerne hjælpe mig med de to opgave.
Hjælp hjælp hjælp!!!!
Hjælp hjælp hjælp!!!!
Skriv et svar til: Elektricitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
