Matematik

Bestem O'(10) og fortolk tallet

22. februar 2013 af MNør (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. :)

OPgaven lyder: 

I en model kan en virksomheds omkostninger ved produktionen af x enheder af en bestemt vare beskrives v. funktionen

O(x) = 0,02x^2+10x+5000

Hvor O bestegner omkostningerne målt i kr. 

 

Bestem O'(10) og giv en fortolkning af tallet.

Jeg får O’(10) = 0,02 *2*10+10 = 10,4. 

 

Jeg kan abre ikke fortolke tallet. Har det ikke noget med væksthastighed at gøre?

På forhånd tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

O'(10) fortæller, hvor meget omkostningerne ændres, hvis produktionen er 10, og man ændrer produktionen med 1 .


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. februar 2013 af SuneChr

Funktionen er ikke kontinuert, da den kun er defineret for  x ∈ N ∪ {0} .

O '(10) = 10,4

O(11) - O(10) = 5112,42 -5102 = 10,42

Derfor er produktionsomkostningen reelt en lille smule større, end hvis den beregnes ud fra O '(10)  ,

og skyldes, at  Δf(h)/h  kun kan anvendes for  h → 1 , og ikke for h → 0 . 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2013 af 123434 (Slettet)

2# Har du bare sat 10 ind i funktion og differentieret?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2013 af SuneChr

# 2 og 3

Rettelse # 2

Δf(h)/h  skal være   ΔO(h)/h

 


Skriv et svar til: Bestem O'(10) og fortolk tallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.