Matematik

Diffenrential- og integralregning

23. februar 2013 af tryllestaven (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er kommet i den uheldige situation, hvor jeg har en opgave jeg ikke lige ved hvordan jeg kan løse. Håber der er nogle herinde der kan.

Opgaven lyder sådan:

1. Bestem (f o g)' (2)

2. Bestem (f/g)' (-1)

 

Oplysninger om funktionerne f og g findes i den vedhæftede fil :)

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2013 af mathon

 

              (fºg) '(x) = (f(g(x)) ' = f '(g(x)) • g '(x)






                                     f '(x) • g(x)  -  f(x) • g '(x)
              (f(x) / g(x)) ' =  -----------------------------
                                                  (g(x))2

 

             

 


Svar #2
23. februar 2013 af tryllestaven (Slettet)

Men skal jeg ikke sætte mine værdier ind som står i skemaet? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2013 af mathon

 

         Jo - gør det


Svar #4
23. februar 2013 af tryllestaven (Slettet)

Der må være en fejl i det oplyste skema. Der er 2 g(x) og ingen g'(x). Men det er vel bare den nederste der er g'(x).

Men jeg er ikke helt sikker på hvilke værdier jeg skal sætte ind.

Kan det passe at det ser sådan ud:

(f°g)' (x)=f(g(-1))'=f' (g(-1))*-5

Eller er jeg helt ud i skoven?


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. februar 2013 af mathon

#1


 

              (fºg) '(2) = f '(g(2)) • g '(2)






                                         f '(-1) • g(-1)  -  f(-1) • g '(-1)
              (f(-1) / g(-1)) ' =  -----------------------------------
                                                         (g(-1))2

 

 

..............

        den nederste linje i skemaet læses som g '(x)

             

 


Svar #6
23. februar 2013 af tryllestaven (Slettet)

Jeg takker mange gange :)

Lige et sidste spørgsmål: Er det så bestemt helt færdigt? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. februar 2013 af mathon

#5


#1


 

              (fºg) '(2) = f '(g(2)) • g '(2)  =  f '(-1) • (-5) = 4 • (-5 ) = -20






                                         f '(-1) • g(-1)  -  f(-1) • g '(-1)      4•(-2) - 3•(-1)
              (f(-1) / g(-1)) ' =  ----------------------------------- =  ----------------- = -5/4
                                                         (g(-1))2                               (-2)2

 

 

             

 


Skriv et svar til: Diffenrential- og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.