Matematik
P-værdi vha. integralregning
Hej
Jeg er ved at lave en del CHI i anden test i forbindelse med min SRO. Det går fint! Min lærer har så sagt at det vil give bonuspoint hvis jeg viser hvordan man regner p-værdi'en ud vha. integralregning. Jeg ved ikke hvordan og kan heller ikke lige finde noget om det. Er der nogen der kan hjælpe? :)
PÅ forhånd tak!
Svar #1
23. februar 2013 af nielsenHTX
vigtig pointe, t-fordelingen kan ikke regnes i hånden, altså hvis man skal finde en numeriskværdi skal man bruge numeriske-metoder hvilket er et emne i sig selv, men hvis din SRO er om numeriske metoder kan det nok være meget sjovt at prøve, ellers kan du kun skrive den op og så sige det skal udregnes i et CAS program.
men se http://en.wikipedia.org/wiki/Student's_t-distribution for hvordan t-fordelingen er defineret.
Svar #2
23. februar 2013 af peter lind
Nu er der tale om en χ2 test, hvor man skal bruge χ2 fordelingen. Der gælder også her at det ikke er sådan noget man bare gør. Det kræver kendskab til integration i flere dimensioner. En undtagelse er der dog. For 1 frihedsgrad kan sandsynligheden udtrykkes ved den kommulerede normalfordeling
Svar #3
24. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)
Det er faktisk ret let:
p = 1 - chi.cdf(0, X2, k) , hvor k er frihedsgrader
= 1 - γ(k/2, X2/2) / Γ(k/2)
hvor
γ(k/2 , X2/2) = ∫ tk/2-1 * e-t dt integreret fra 0 til X2/2
og Γ(k/2) = (k/2 -1)! for k= lige tal
og Γ(k/2) = √π * (k-1)! / (4(k-1)/2 * (( k-1)/2)! for k= ulige tal
kilder:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chi-squared_distribution CDF i faktaboks i højre side
http://en.wikipedia.org/wiki/Particular_values_of_the_Gamma_function
http://en.wikipedia.org/wiki/Incomplete_Gamma_function
Svar #4
24. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)
Eksempel: du har 6 frihedsgrader og beregner f.eks. X2 = 2.5
6 er et lige tal, så derfor :
Γ(6/2) = (6/2-1)! = 2
γ(6/2 , 2.5/2) = 0 ∫1.25 t6/2-1 * e-t dt = 0.26306 (kan findes algebraisk )
p = 1 - 0.26306 / 2 = 0.86847
Skriv et svar til: P-værdi vha. integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
