Kemi

Mængdeberegning og koncentration

24. februar 2013 af HE1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude :-) Er der nogen, der kan hjælpe mig med to opgaver:

 

Opgave 1:

Opløseligheden af NaCl er 36 g/100 mL vand.

a) Kan man fremstille en 5 M opløsning af NaCl (en opløsning => alt er opløst) ?

b) Er en opløsning af 360 g/L vand mættet eller umættet ?

c) Er en opløsning af 64 g NaCl i 210 mL vand mættet eller umættet ?

 

Opgave 2:

a) Gassen NO2 er opløselig i vand og har densiteten 1,340 g/L.

b) Hvad er NO2 koncentrationen i en opløsning af  27 L gasformig NO2, fortyndet til 0,75 L vandig opløsning ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af mathon

 

           omregn 360 g NaCl til mol NaCl


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2013 af mathon

opgave 2:
                      M(NO2) = 46,0 g/mol


Svar #3
24. februar 2013 af HE1234 (Slettet)

Hvordan omregner jeg 360 g NaCl til mol NaCl?

 

Og forstår ikke hvordan jeg skal bruge molarmassen i opgave 2!


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2013 af mathon

Opgave 1:

a)

M(NaCl) = 58,45 g/mol

Opløseligheden af NaCl er 36 g/100 mL vand = 360 g/L vand = (360 g) / (58,45 g/mol) / L = 6,16 M

   

a) Kan man fremstille en 5 M opløsning af NaCl (en opløsning => alt er opløst) ?

                        Det er muligt

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2013 af mathon

opgave 2:

                   
b) Hvad er NO2-koncentrationen i en opløsning af  27 L gasformig NO2, fortyndet til 0,75 L vandig opløsning

             massen af 27 L NO2-gas
                                                                   m = (27 L) • (1,340 g/L) = 36,18 g

             antal mol i 27 L NO2-gas
                                                                   n = (36,18 g) / (46,0 g/mol) = 0,787 mol

             molaritet
                                                                   c = n / V  =  (0,787 mol) / (0,75 L) = 1,049 M

                                             

 

 


Skriv et svar til: Mængdeberegning og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.