Fysik
reducering af gamma-stråling
02. oktober 2005 af
::henriette:: (Slettet)
Håber der er en der vil hjælpe mig med min fysik opgave.
Ved et større forsknngseksperiment optræder der gamma-stråling. For at beskytte forskerne imod den opfører man en blyvæg. Halveringstykkelsen for gamma-stråling er 9 mm. Man ønsker at reducere gamma-strålingens intensitet til 2% af den oprindelige inensitet.
Hvor tyk skal blymuren være?
Jeg har brugt formlen:
I = I(0) • e^-μ•x
0,02 = e^-9•x
men jeg kan ikke få det til at passe, hvad gør jeg forkert?
Ved et større forsknngseksperiment optræder der gamma-stråling. For at beskytte forskerne imod den opfører man en blyvæg. Halveringstykkelsen for gamma-stråling er 9 mm. Man ønsker at reducere gamma-strålingens intensitet til 2% af den oprindelige inensitet.
Hvor tyk skal blymuren være?
Jeg har brugt formlen:
I = I(0) • e^-μ•x
0,02 = e^-9•x
men jeg kan ikke få det til at passe, hvad gør jeg forkert?
Skriv et svar til: reducering af gamma-stråling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
