Kemi

hvad?

24. februar 2013 af tony tango (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor mange gange lavere er H+ koncentrationen i 0.1 M eddikesyre forhold til 0.1 M HCl?

jeg ha udregnet pH (HCL) = 1 og pH (eddikesyre) = 2,88 men hvordan svarer jeg på ovenstående spørgsmål? 

på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af mathon

                saltsyre

                                                    [H3O+ (aq)] = 0,1 M

 

 

                eddikesyre
                                                    [H3O+ (aq)]2
                                                -------------------- = 10-pKs = 10-4,75       0 < [H3O+ (aq)] < 0,1
                                                0,1 - [H3O+ (aq)]

 

                                                         [H3O+ (aq)] = 0,001325 M

                                            
                                                


Svar #2
24. februar 2013 af tony tango (Slettet)

kan du sætte ord på hvad du gør ved eddikesyre? og hvordan vi kan bruge det til at finde ud hvor mange gange lavere H+ koncentrationen er?


Skriv et svar til: hvad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.