Matematik

Trigonometriske funktioner VIGTIGT

24. februar 2013 af hejmedddi (Slettet)

Hej, jeg er stødt ind i en opgave, der lyder sådan.

en funktion f er givet ved regneforskriften f(t)=sin(t)

Bestem en løsning til ligningen f(t)= 1/kvadratrod 2

skal jeg bare sætte 1/kvadratrod 2 på f(t)´s plads i regneforskriften og løse den med hensyn til t for at finde løsningen eller ....


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af SuneChr

sin-1(1/√2) = t        Husk  sin(π - t) = sin t

Den ene løsning er t = π/4


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2013 af Andreww (Slettet)

f(t)=sin(t)
f(t)=1/√2

f-1(f(t))=f-1(1/√2)

t=π/4 radianer eller t=/4


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2013 af mathon

 

                              ...endvidere er sinusfunktionen periodisk


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2013 af mathon

 

                                          π/4 + p•2π 
                                  t =                                     p ∈ Z
                                          /4 + p•2π


Svar #5
28. februar 2013 af hejmedddi (Slettet)

hej, jeg har fået det samme som dig, men i stedet for p har jeg fået @nl. betyder det at der er hele tal?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2013 af Andreww (Slettet)

Ja, det er TI-Interactives notation.


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner VIGTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.