Kemi

Enthalpi

24. februar 2013 af Loiter (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der noget som ved hvordan man griber dette an:

304,0 kcal + 4 PCl3 (l) → P4 (s) + 6 Cl2 (g)

Hvis 50 g PCl3 reagerer i den viste kemiske reaktion, bliver x kcal forbrugt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af KimT.T. (Slettet)

1. Omregn kcal til J (1 kcal = 4184 J)

2. Beregn stofmængden af PCl3 ud fra den opgivne masse.

3. Beregn den molare standardentalpitilvækst for reaktionen ud fra reaktionsdeltagernes dannelsesentalpier.

4. Beregn varmeenergien Q, der bliver optaget gennem reaktionen ved
    ΔQ = ΔH = ΔHºm * n(PCl3)


Skriv et svar til: Enthalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.