Matematik

Hjælp!

24. februar 2013 af asmama (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Et stykke af en birketræstamme har form som en cylinder. Træstykket har en diameter på 20 cm,og den er 1,2 m lang

hvad vejer birketræstammen og hvad er rumfanget af dette stykke stamme.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først stykkets rumfang. Benyt formlen for en cylinders rumfang. Gang så rumfanget med massefylden for birketræ for at finde stykkets vægt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Du skal beregne rumfanget af cylinderen:

V=pi*10cm^2*120cm

 

 


Svar #3
24. februar 2013 af asmama (Slettet)

så pi * 20 * 120 com = 7539,82 er det så rumfanget eller vægten


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Rumfanget beregnes som

Vcyl = π·r2·h = π·(d/2)2·h = π·102·120 cm3

Dit tal er ikke korrekt.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.