Matematik

skæringspunkt

25. februar 2013 af jeaninekieldsen (Slettet)

nogen der ved hvad skæringspunktet er ved
F(x) = -2x+4
G(x) = 1/3x-1

er? 

og hvordan man beregner skæringspunktet


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af mathon

     hvis
                                F(x)    =    G(x)
                   er
                            -2x + 4   =   (1/3)x - 1            som kunne være en folkeskoleopgave


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

 Efter du har fundet skæringspunktet xo som i #1, så skal du derefter finde yo-værdien

 yo = F(xo) = -2xo + 4

eller

 yo = G(xo) = (1/3)xo - 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2013 af 123434 (Slettet)

 

 

 

 

Følger lige med på tråden. Kan bare ikke få ligningen til at gå op.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2013 af LeonhardEuler

F(x) = -2x+4
G(x) = (1/3)x-1

 

F(x)=G(x)

-2x+4=(1/3)x-1

4=(1/3)x+2x-1

4+1=(1/3)x+2x

5=2(1/3)x

x=(15/7)

 

Så indsætter vi x i en af ligningerne, I dette tilfælde F(x).

F(15/7)= -2*(15/7)+4

F(15/7)= -0,2857

 

Skæringspunkt: ((15/7), -0,2857)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2013 af mathon

 

                                                             Skæringspunkt: (15/7, -2/7)


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.