Matematik

Ligning

25. februar 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan kan jeg løses følgende opgave?

 

En mor og en datter er tilsammen 48 år. Moderen er 3 gange så gammel som datteren

1.  Skriv en ligning som kan bruges, når datterens alder kaldes x

2. Løs ligningen og find personernes alder.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af mathon

 

                                datter               mor          tilsammen
       alder                    x                     3x             4x = 48

 

 

                   ligning
                                            4x  =  48


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2013 af SuneChr

m + d  = 48

      3d = m


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2013 af 123434 (Slettet)

4x=48

x=12

Mor:3*12=36

Datter:1*12=12

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.