Matematik

trigonometri bestem siden b i trekant 7

25. februar 2013 af martin2402 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!:)

Jeg er helt blank!:) Jeg ved ikk hvad/hvordan jeg skal taste det ind på min lommeregner?, kan i hjælpe?

bestem siden b i trekant 7

c = 45

vinkel B = 71 grader

Vedhæftet fil: IMG_0908[1].JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af hesch (Slettet)

Brug sinusrelation.

sin(90º)/45 = sin(71º)/b      isoler b.

Vi kender ikke din lommeregner.   Google manual.


Svar #2
25. februar 2013 af martin2402 (Slettet)

Ja, men jeg ved ikke hvordan jeg skal taste det ind på min lommeregner.

Vedhæftet fil:IMG_0910[1].JPG

Svar #3
25. februar 2013 af martin2402 (Slettet)

jeg vil bruge formlen: b = c x sinB

- hvordan indtaster man det på lommeregneren?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2013 af hesch (Slettet)

Jo, men indtastningen er forskellig fra en lommeregner til en anden. Der er forskel på en TI- og en HP-lommeregner.

Men hvis du f.eks. googler TI-68 manual, vil du i manualen finde regne/taste-eksempler for denne lommeregner. Så lærer du jo også at indtaste andre ting.


Svar #5
25. februar 2013 af martin2402 (Slettet)

Se mit billed i tidligere besked!, det er min lommeregner: Ti 30 XS Multiview


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2013 af hesch (Slettet)

Man kunne på billedet ikke se TI 30 XS

Men så googler du bare"TI 30 XS"  manual.

Her:   http://www.manualowl.com/m/Texas%20Instruments/TI-30XS/Manual/227842

Prøv side 21.


Svar #7
25. februar 2013 af martin2402 (Slettet)

Manualen hjælper desværre ikke...:-/


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. februar 2013 af hesch (Slettet)

Der er et eksempel på side 22:

5*cos(60º)  indtastes   5 x cos 60 ) enter

Du skal nu beregne:  45 * sin(71º)

Kom nu:  det skal give 42,55


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. februar 2013 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. februar 2013 af hesch (Slettet)

Sig mig, fik du lommeregneren igår i fødselsdagsgave, martin2402?

Jamen så Tillykke.

Øv dig, det gør mester ( siger de ).   :)


Svar #11
25. februar 2013 af martin2402 (Slettet)

Nej det gjorde jeg ikk, fik den for en 1 mdr. siden!:-), og tak!:-D
- tusind tak for hjælpen!!:-)

Skriv et svar til: trigonometri bestem siden b i trekant 7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.