Fysik

mekanik

25. februar 2013 af Lillozz (Slettet)

En sandsæk tabes fra en ballon som hænger stille i højden H=300 m over jorden.
(a) Hvad er afstanden mellem sandsækken og jorden efter tiden t’=5 s?

hvordan skal jeg regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor stor en acceleration er sandsækken udsat for?


Svar #2
25. februar 2013 af Lillozz (Slettet)

Det får jeg ikke at vide. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Det bør du vide. Også selvom det ikke står i opgaven.


Svar #4
25. februar 2013 af Lillozz (Slettet)

-9,82 m/s^2


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2013 af Jerslev (Slettet)

#4: Jeps. Tyngdeaccelerationen, og da den er konstant, skal du have fat i formlerne for bevægelse med konstant acceleration.


Svar #6
25. februar 2013 af Lillozz (Slettet)

skal jeg bruge formlen s= 1/2⋅a⋅t^2+v_0⋅t+s_0 ?

dvs, 300/5=60 m/s er begyndelseshastighed og s_0=0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Begyndelseshastigheden er 0 m/s, og s0 = 300 m .


Svar #8
25. februar 2013 af Lillozz (Slettet)

177,25 m kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt.


Svar #10
25. februar 2013 af Lillozz (Slettet)

Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.