Matematik

bestem forskriften - lineær funktion

26. februar 2013 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

i 1911 havde sjælland et befolkningstal på 1,003 millioner, mens befolkningstallet i 1950 var på 1,612 millioner.
Denne udvikling kan beskrives med en lineær funktion f(x)=ax+b
hvor x er lig med antal år efter 1911 og f(x) er befolkningstallet er målt i antal millioner

1. Bestem forskriften for denne udvikling og beregn udfra forskriften hvornår sjællands befolkningstal vil være oppe på 2 millioner, hvis denne udvikling fortsætter

2. forklar hvad a -og b-værdien fortæller om denne udvikling


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af mathon

 

       for lineær funktion
       gælder
                                            y2 - y1
= a•(x2-x1)     

                                            1,612 - 1,003 = a•(39-0)        hvoraf a kan beregnes

 

                                             b = 1,003 - a•0
            


Svar #2
26. februar 2013 af nunu21 (Slettet)

jeg har fået a= 1,612 - 1,003/1950-1911 = 0,0156

b= 1,003-0,0156*1911 = - 28,80 !?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2013 af mathon

 

                         x er lig med antal år efter 1911

                         b = 1,003 - a•0 = 1,003

hvoraf
                         f(x) = (0,0156·106)x + 1,003 ·106

                        


Svar #4
26. februar 2013 af nunu21 (Slettet)

men *0 er jo = 0? 


Svar #5
26. februar 2013 af nunu21 (Slettet)

jeg forstår det ikke? 


Skriv et svar til: bestem forskriften - lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.