Matematik

eksponentielfunktion

26. februar 2013 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

f(x) = b*a^x

I år 1992 var den globale vindkraftkapacitet på 2510 MW, mens den i år 2000 var på 18450 MW

1.
Beregn fordoblingskonstanten og bestem den globale vindkraftkapacitet i 2012, hvis denne udvikling fortsætter

hjælp, så i søde! (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af mathon

 

                                                   f(x) = y = bax                               x er antal år efter 1992    
                                                                                                y er den globale vindkraftkapacitet i MW

                                                            y2/y1 = aΔx

                                                            18450/2510 = a8 .....


Svar #2
26. februar 2013 af nunu21 (Slettet)

så det er 7,350^8 =8517236,62!?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2013 af mathon

 

                                                            18450/2510 = a8

                                                             7,3506 = a8

                                                             a = 7,35061/8 = 1,28319


Svar #4
26. februar 2013 af nunu21 (Slettet)

så får jeg b til 3896476,749?  


Skriv et svar til: eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.