Matematik

Isolering ..

02. oktober 2005 af neverSTXagain (Slettet)
Er der nogen der har nogen forslag til hvordan man løser denne isolations ligning..

t skal isoleres:

f:Kvadratrod(p/q*t)

Har prøvet, men det er gået galt hver gang.

er der nogen der kan fortælle hvad skal jeg gøre for at løse denne ligning..


På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Mener du med : i virkeligheden =, sådan så der står

f=sqrt(p/q*t)

og står t i nævneren i brøken under kvadratroden?

Svar #2
02. oktober 2005 af neverSTXagain (Slettet)

Upps f= ((p/q*t)^(1/2) )

sådan håber du forstår det bedre nu:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

f=sqrt(p/q*t)
<=>
f^2=p/q*t
<=>
f^2/(p/q)=t
<=>
f^2*q/p=t


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2005 af sontas (Slettet)

start med at opløs kvadratroden ved at sætte i anden på begge siger af lighedstegnet. Så får vi :

f^2 =p/(qt) så gang med qt på begge sider af lighedstegnet
f^2*qt = p og prøv så derfra.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2005 af sontas (Slettet)

okay det kan godt være det er mig, der forstår #2 forkert, men mener du virkelig p/(qt) eller pt/q ? ;).

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2005 af Duffy

#3

Waterhouse!

Det er ikke rigtigt at sætte bi-implikations-pil her (*)

f=sqrt(p/q*t)

<=> (*)

f^2=p/q*t

<=>

f^2/(p/q)=t

<=>

f^2*q/p=t


Pas på med bare at sætte de der "<=>" fuldstændig bevidstløst.
UNDLAD DEM HELLERE!!

FOR AT PILEN kan blive "rigtig" skal der stå:

(*)

f=sqrt(p/q*t) [ V -sqrt(p/q*t)]

<=> (*)

f^2=p/q*t

...så i dit tilfælde gælder pilen kun den ene vej, nemlig "=>" .



Duffy ;-)

Skriv et svar til: Isolering ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.