Matematik

Svær ligning

26. februar 2013 af Lektierst (Slettet) - Niveau: A-niveau
I en boghandel købte Lone to bøger. Den ene bog kostede 10 kr. mindre end den anden. Beregn prisen på hver af de to bøger, når den samlede regning lød på 120 kr. Idet prisen på en af bøgerne sættes til x kr., skal du blandt ligningerne i rammen vælge en, der matematisk beskriver opgaven. Løs ligningen og angiv prisen på hver af de to bøger. : a. x +10 = 120 b. x + (x-10) = 120 c. x +10 x = 120 d. x + (x+10) = 120 e. x - 10 = 120. Håber at i kan hjælpe.

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Følg vejledningen i opgaven:

"Idet prisen på en af bøgerne sættes til x kr"

Hvis den ene bog koster x kr, og den anden bog koster 10 kr mindre, hvad koster så den anden bog?

Summen af de to bøgers priser er i alt 120kr. Udtryk det i en ligning.


Svar #2
26. februar 2013 af Lektierst (Slettet)

Kan du muligvis give et eksempel fra en af ligningerne som er skrevet??:-)

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

En af ligningerne er den rigtige ligning, de øvrige er forkerte. Men det er sådan set sagen uvedkommende. Se i stedet på oplysningerne i opgaven og omsæt dem til en ligning.

Hvis den ene bog koster x , og den anden bog koster 10 mindre, så koster den anden bog jo x - 10 .  Tilsammen koster de to bøger så

x + (x - 10) ,

og det er oplyst, at det også er lig med 120 kr, så vi har ligningen

x + (x - 10) = 120 .

Prøv nu at genkende den ligning mellem de mulige ligninger.


Skriv et svar til: Svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.