Matematik

Differential Geometri: Torus

26. februar 2013 af Daniel88 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Har følgende parameterfremstilling for en torus, hvor a>b>0:

σ(u,v) = [ (a+b*cos(u))cos(v) , (a+b*cos(u))sin(v), b*sin(u) ]

Spørgsmålet lyder:

Show that the torus can be covered by three patches σ(u, v), with (u, v) lying in an open rectangle in R2, but not by two.

Har brug for en fremgangsmåde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Niveauet er "Videregående", så du har vel gjort dig nogle forestillinger om, havd opgaven drejer sig om? Hvad forstås der ved et "patch"?


Svar #2
27. februar 2013 af Daniel88 (Slettet)

Ved en patch forstås et domæne i planen, som via. σ(u,v) transformeres til en surface. Den indeholder altså information om u og v.

En patch for torusen kan være givet som

U={ (u,v) | -π<u<π ; -π<v<π }

Denne patch vil dække hele torusen pånær dens meridian circle i xz-planet på den negative del af x samt torusens mindste latitude circle.

Jeg kan dog ikke se, at jeg kan nøjes med tre patches.

Ved en kombination af to patches, lad os sige

U1={ (u,v) | 0<u<2π ; -π<v<π }     og
U2={ (u,v) | -π<u<π ; 0<v<2π }

Kommer jeg frem til, at der må mangle to punkter på torusen.

Kombinerer jeg U1 og U2 med følgende patch

U3={ (u,v) |0<u<2π ; 0<v<2π }

Vil jeg dog mene at jeg stadig mangler et punkt på torusen.

Derfor har jeg altså brug for den fjerde patch som så kunne hedde U=U4={ (u,v) | -π<u<π ; -π<v<π }




 


Svar #3
27. februar 2013 af Daniel88 (Slettet)

Har fundet inspiration i math.berkeley.edu/~reshetik/140/140-hw4.pdf , (Opgave 6) Men det er ikke klart for mig, hvorfor de tre patches er nok. Den teori der beskrives indledende, mener jeg ikke er en del af det gennemgåede pensum indtil videre.


Svar #4
27. februar 2013 af Daniel88 (Slettet)

Har vedhæftet pdf til at illustrere min beskrivelse i #2

Vedhæftet fil:Til studieportal.pdf

Svar #5
27. februar 2013 af Daniel88 (Slettet)

Har vedhæftet fil til at beskrive min argumentation i #2

Vedhæftet fil:Drawing1 Layout1 (1).jpg

Svar #6
27. februar 2013 af Daniel88 (Slettet)

Jeg fik vrøvlet en smule i #3 en surface patch er givet som selve funktionen σ(u,v), og Ui er de tilhørende maps/coordinate patches

 


Skriv et svar til: Differential Geometri: Torus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.