Matematik

Stamfunktion

27. februar 2013 af Line123L (Slettet)

Hej. Jeg sidder og har lidt problemer med denne opgave omkring stamfunktion. Nogle, der vil give en hjælpende hånd? 

en funktion er givet ved g(t)=3/(√t) Bestem den stamfunktion G(t) til g(t), der opfylder at G(4) = 10 


På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skriv funktionen g(t) = 3·t-1/2 og bestem så en stamfunktion G til g . Fastlæg integrationskonstanten k ved, at der skal gælde G(4) = 10 .


Svar #2
27. februar 2013 af Line123L (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle formel

∫ a·tn dt = a·tn+1/(n+1) + k , (n ≠ -1)

til at bestemme en stamfunktion til g(t) = 3·t-1/2 . Konstanten k i stamfunktionen bestemmes så ved at benytte betingelsen G(4) = 10 .


Svar #4
27. februar 2013 af Line123L (Slettet)

Så du differentiere funktionen til g(t) = 3·t-1/2 eller hvad? 


Svar #5
27. februar 2013 af Line123L (Slettet)

Mente integrer funktionen :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4, #5

Ja, man finder en stamfunktion til g(t) ved at integrere g(t) .


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.