Matematik

Valuta

27. februar 2013 af GalaxyTown (Slettet)

En dansk bank køber mandag middag for 10 mio. kroner US Dollars til kurs 693,10. Dagen efter kan de sælge det samme beløb igen til kurs 694.50. Beregn fortjenesten.

Er formlen ikke (fremmed valuta x kurs / 100)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af 123434 (Slettet)

(10.000.000*693,10)/100

(10.000.000*694)/100

Du finder fortjensten ved at trække de 2 tal fra hinanden.


Svar #2
27. februar 2013 af GalaxyTown (Slettet)

#1 

Jeg har prøvet den metode, men jeg kan ikke få det til at give 21000 (som er svaret). Er der andre, der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2013 af 123434 (Slettet)

(10.000.000*694)/100- (10.000.000*693,10)/100


Svar #4
27. februar 2013 af GalaxyTown (Slettet)

#3


Det giver stadig 140000 kroner :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Dit resultat er helt forkert.

At kursen er 693,10 betyder, at 100$ koster 693,10kr .
Det antal $, som man kan købe til den kurs for 10 mio kr er da

10.000.000kr·100$/693,10kr = 10.000.000$/6,931 = 1.442.793,25$

Dette antal $ veksles så tilbage til kr til kursen 694,50. Det opnåede beløb i kr er da

1.442.793,25$·694,50kr/100$ = 10.020.199,11kr ,

og fortjenesten er da

10.020.199,11kr - 10.000.000kr = 20.199,11kr


Skriv et svar til: Valuta

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.