Matematik

Stamfunktion

27. februar 2013 af Line123L (Slettet)

Endnu en stamfunktions opgave jeg har problemer med. Er der nogle, der er interreseret i at give en hjælpende hånd? :-) 
 

Bestem den stamfunktion til funktionen g(x)= 2/x, hvis graf har linjen med ligningen y=0,5x + 3,5 som tangent.


På forhånd tak  


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først en stamfunktion G(x) til g(x).

Linien med ligningen y = 0,5x + 3,5 har hældningskoefficient 0,5 . Man finder de steder, hvor grafen for stamfunktionen G(x) har en tangent med hældningskoefficient 0,5 ved at løse ligningen

G'(x0) = g(x0) = 0,5 .

Der skal da gælde, at G(x0) = 0,5x0 + 3,5 .


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.