Matematik

Integral

28. februar 2013 af Gentofte18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x) = 3x3 – 24x2 + 48x

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(4,60)

 

Hej 

Nogen der kan hjælpe mig med den ovenstående? Eventuelt guide mig igennem den? :)

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af mathon

 

                              F(x) = y = (3/4)x4 - 8x3 + 24x2 + k            gennem  P(x,y) = (4,60)

 

 


Svar #2
28. februar 2013 af Gentofte18 (Slettet)

Man hvordan gør du det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2013 af mathon

 

                                   ∫(k•xn)dx = (k/(n+1)) • xn+1 + C


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2013 af SuneChr

Indsæt x = 4 i udtrykket i # 1  og sæt derefter hele udtrykket lig med 60 og løs denne ligning m.h.t. k .


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2013 af mathon

 

                                          y = (3/4)x4 - 8x3 + 24x2 + k 

                                          60 = (3/4)44 - 8•43 + 24•42 + k 

                                          60 = 343 - 8•43 + 6•43 + k 

                                          60 = 43+ k 

                                          k = 60 - 64 = -4

 

     den stamfunktion til f(x), hvis graf går gennem punktet P(4,60)
     er derfor
                                          F(x) = (3/4)x4 - 8x3 + 24x2 - 4


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.